Werk- en projectervaring

Onderstaande lijst geeft een beknopte beschrijving van mijn werkzaamheden voor opdracht- en werkgevers. Ga direct naar mijn relevante vakkennis door op één van de technieken of concepten te klikken.

LeasePlan Nederland

Periode Juli 2015 - December 2016
Rol Senior software engineer
Beschrijving LeasePlan Nederland bedient het grootste lease-wagenpark van Nederland. Daarmee is het een grote uitdaging het voor alle klanten en hun medewerkers mogelijk te maken de vele geconfigureerde auto's, leasecontracten en persoonsgegevens te beheren. Bij LeasePlan heb ik meegewerkt aan de webapplicaties die dit mogelijk maken. De meeste complexiteit ligt verborgen in het feit dat er aangesloten moet worden op een diversiteit aan legacy systemen.
Technieken
Tooling
Concepten

Thales Nederland

Periode September 2013 - Juni 2015
Rol Software engineer
Beschrijving Thales Nederland ontwikkelt hard- en software voor defensie en beveiliging, zoals radar- en communicatiesystemen. Bij Thales heb ik in verschillende Scrum-teams meegewerkt aan de doorontwikkeling van zowel het TACTICOS Combat Management System als het civiele Mission Management systeem. De omvang en complexiteit van deze systemen maken dat ik mijn expertise van een groot aantal technieken binnen de Java en Linux omgeving heb kunnen toepassen.
Technieken
Tooling
Concepten

Kluwer

Periode December 2012 - Augustus 2013
Rol Software engineer
Beschrijving Voor Kluwer heb ik binnen een Scrum team gewerkt aan het technisch ontwerp en de implementatie van de backend omgeving voor een geavanceerde web applicatie (Kluwer Creator). De applicatie stelt auteurs en redacties in staat content op te voeren, te controleren en de workflow te overzien. De backend is geïntegreerd binnen de complexe bestaande infrastructuur van Kluwer en leunt sterk op ElasticSearch om ondanks de grote hoeveelheden data een goede performance te realiseren.
Technieken
Tooling
Concepten

Service2Media

Periode Mei 2010 - November 2012
Rol Software architect
Beschrijving Bij Service2Media was ik als software architect verantwoordelijk voor alle web-gerelateerde projecten en R&D activiteiten. Op basis van het open-source Java framework Wicket heb ik een basis gelegd voor alle web applicaties. Daarnaast ben ik betrokken geweest bij de invoering van Maven en Continuous Integration binnen Service2Media en heb ik trainingen verzorgd op het gebied van backend architectuur en het Wicket framework.
Technieken
Tooling
Concepten

Service2Media

Periode Februari 2007 - Mei 2010
Rol Software engineer
Beschrijving Voordat ik de rol als architect aannam ben ik, deels tijdens mijn studie, bij Service2Media werkzaam geweest als software engineer. Deze periode stond in het teken van de toen nog jonge techniek rondom het ontwikkelen en hosten van mobiele applicaties en de bijbehorende backend. In het kader hiervan heb ik zelfstandig een CMS systeem ontwikkeld, geschikt voor het opvoeren van content voor mobiele applicaties op basis van Service2Media's M2Active platform. Daarnaast heb ik een SMS-router ontwikkeld voor het in juiste banen leiden van in- en uitgaand SMS verkeer. Beide systemen zijn geschreven in PHP en worden nog dagelijks gebruikt.
Technieken
Tooling
Concepten

Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO)

Periode Juli 2000 - Augustus 2002
Rol Software engineer
Beschrijving Bij de SLO ben ik werkzaam geweest als parttime freelance software engineer in de Delphi ontwikkelomgeving. De uitgevoerde opdracht betrof de ontwikkeling van een desktop applicatie waarmee leerlingen van het middelbaar onderwijs verschillende soorten diagrammen en schema's kunnen ontwerpen, opslaan en delen met klasgenoten en docenten.
Technieken